30. september 2010

Jessa ja Krisli jutud

SISSEJUHATUS

Elas kord Jessa. Tal oli ka suur rääkiv karu kelle nimi on Krisli. Nüüd selles jutus on põnevad lood nii, et aga hakka lugema.

JOOGI PIDU

Jessa oli tahtnud endale sõpru külla kutsuda. Ema lubas tal just täna teha pidu, aga ema küsis, et äkki tahavad ta sõbrad tulla ööseks? Jessa oli väga nõus. Ema läheb siis Jessaga poodi ja ema annab Jessale lisa raha , sest Jessa ütles ,et nad teevad joogipeo. Jessa ostab kümme pudelit jooke!!!Ema ja Jessa on nüüd kõik ära ostnud ja nad lähevad koju. Juba tulevadki sõbrad ja Jessa läheb ust avama. Joogipeol jõid kõik palju kokat ja teisi jooke ja sõid popkorni. Nad vaatasid ka õudus filmi. Pärast oli joogipidu lõppenud ja Jessa läks koos Krisliga magama.

KRISLI ÜLLATUS

Täna ärkas Krisli ebatavalisel moel. Keegi ei rääkinud temaga. Ei ema, isa ega isegi Jessa. Krisli tundus et ta on läbipaistev. Õhtul olid kõik peale Kristli Jessa magamistoas, sest Krisli arvas, et Jessa magas. Kristli sisenes Jessa tuppa. Ta pani tule põlema ja ta ehmatas rõõmust. Talle oli tehtud kook ja talle oli kingitus. Kristli ütles: "Milline tore üllatus"! Jessa ja Krisli läksid siis magama ja soovivad Teile "Head ööd"!

TALVE ALGUS

Täna hommikul sadas õues lund. Jessa ja Kriasli läksid õue lumeonni tegema. Jessa võttis kelgu, millega ta vedas lund, lumelabida ja Krisli tuli kaasa. Ema ja isa läksid linna ja andsid maja võtmed Jessale. Jessa ja Krisla tegid suure lumeonni kuhu sisse nad panid ühe küünla, et oleks valgem.

Jessa ja Krlilil sai lumeonn valmis, nad läksid tuppa ja hakaksid telekat vaatama. Siis oli kell viis ja ema tuli koos isaga poest.


JESSA JA KRISLI MÄNGIVAD

Krislil oli hommikul igav ja ta küsis Jessa käest mis nad võiksid teha. Jessa pakkus Krislile lugemist aga Krisli ütles, et ta ei oska lugeda.

Siis tuli Jesale mõte mida mängida. Jessa tõi paberi ja ütles Krislile, et nad teevad päeviku. Kui Jessa ja Krili olid oma päevikud ära teinud, siis tõi Jessa kaks raamatut kus nad said pilte vaadata, vildikad, millega nad said joonistada, pliiatseid, pabereid, väikese tahvli, kaks võkest lauda endale ja ühe õpetajale, vaiba kus peal nad said istuda ja lambid, et neil oleks valgust. Siis hakkasid Jessa ja Krisli kooli mängima.

Nad tegid nii, et õpetaja on nähtamatu. Jessa jagas endale ja Krislile ühe raamatu. Ja nad vaatasid kolm korda oma raamatu läbi. Ema ja isa tulid koju ja sõid koos Jessa ja Krisliga õhtust. Õhtusöögiks oli hernesupp ja magustoiduks oli manna. Siis kui õhtusöök oli ära söödud, näitasid Jessa ja krisli emale ja isale raamatust pilte. Ja siis läksid Jessa ja Krisli magama ha nad soovivad Teile "Head ööd"!

14. veebruar 2010

Ma ikka igatsen seda päeva!

Ühel päeval läksin õue ja oli talv. Ma vaatasin taevasse ja nägin, et jänesed lendasid taevas. Ühel hetkel tulid nad minu poole, siis hakkasin ma nende eest ära jooksma. Üks kõige valgem jänes hakkas rääkima minuga. Ütlesin küll endale, et see on uni, aga see ei olnud nii. Seisin ja nad ei rääkinud tavaliselt vaid lauldes ja ütlesin neile, et tulen kohe tagasi.

Kutsusin ema ja isa õue ja ütlesin, et jänesed oskavad lennata ja rääkida lauldes. Ema ja isa läksid tuppa tagasi, sest nemad seda ei näinud ega kuulnud.

Kaks jänest viisid mu taevasse ja nad oskasid valgeid ja musti šokolaadimune teha. Mulle tegid nad viie meetri pikkuse ja laiuse muna. Nad viisid selle mu hoovi ja minu ka.

Ma ikka igatsen seda päeva! Oskan loomade keelt ja söön siiani šokolaadist muna.

1000 korda kirjutan

Elas kord üks tüdruk. Ta oli alles 8 aastane. Ta käis teises dees ehk IId. Kääs oli suvi. 19 juuni. Ta oli vanaema juures ja kirjutas. Ta kirjutas lugusid. Nende lugude nimed on: tuhat korda hüian appi, tuhat korda kirjutan, tuhat korda loen. Ja nii edasi ......

Üks kord kirjutas ta ühe naljaka sõna: vesirotii hüütakse mesirott.

Seitse kala oli ta ka kirjutanud. Ja 7 seent. Need on lõbusad lood ja kurvad ka natuke. Aga kõik lood lõppevad õnnelikult.

Ta oskas ka joonistada. Talu joonistada oskas ta väga. Kirjeldan seda pilti. Seal on maja, puust, antenn, tamm, koer kelle nimi on Sassu, 3 lammast, 3 naerist, üks on väga suur, 6 porgantit, 16 pääva lille, 3 kapsast, selline aed, elektripostid, uks ja ukse link on punased, roheline tapeet, kirjud kardinad, muld, talu ja selle talu nimi on Laagri-talu. Nii ta kirjutas 1000 korda ja joonistas ka igavesti.

Kirjanik.

1000 korda hüian appi !!!

Elas kord üks lill. Selle lille nimi on PÄEVA LILL. Üks kord juhtus üks õnnetus. Ta juurde tuli karu. Ta ütles: ma võtan selle lille se on nii suur ja ilus ütles ta. Aga lill ei lubanud ennast võtta! Ta hüüdis APPI!

Karu läks siis teise lille juurde ära. Siis ütles lill: nüüd-saan rahus olla. Aga äkitselt tuli inimene. Tema tahtis ka lille ära võtta aga lill jälle ei lubanud end ära võtta. Appi. Siis läks inimene ära.

Siis tuli koer. Aga koer ei tahtnud lille. Ta hakkas lillele peale astuma. Oi häda! Koer astus lille peale enne kui lill jõudis appi hüüda. Koer läks ära.

Tuli mesilane. Palju ma pean hüüdma appi, appi, appi, appi. Siis tulid lillele pisarad. Mesilane ütles: ma võtan õie nektarit. Sellest ma teen mett. Lill mõtles. Ta ütles: olgu. Kas sa annad mulle mett ka? Jaa ütles mesilane. Ja siis võtis mesilane õie nektarit. Ja nõnda nad tegid igavesti.

Tuhat korda suur maja

Oli üks linn. Selles linnas oli maja. Seal majas on 7 tütrukut, 5 poissi,1 ema, 1 isa,1 teenia,8 koera, 5 hampstrit, 10 kassi, 14 lammast, 18 pappagoid, 4 hiirt, 4 rotti, 20 lehma, 6 siga, 40 küülikutt, 15 hobust, 3 pulli, 77 lindu, 1 karu, 4 rebast, 2 siili, 88 telfiini, 7 haid, 14 sebra, 8 lõvi, 200 keppardit, 7 madu, 17 sisalikku, 90 vesi rotti ja 350 konna. Linna nimi on Suuri-juurikas. Selles majas on 85 vetsu, 67 tuba, 16 talu, 14 inimese magamistuba, 1 kilomeetrine loomade elamis kota. Mitu looma on majas?