13. veebruar 2011

Miks lehmadel on mustad laigud ?

Vanasti olid lehmad üleni valged. Nad tootsid samamoodi piima. Ühel päeval sõid lehmad aasal muru. Perenaine läks ühel päeval lehmi lüpsma, aga iga lehm andis musta piima. Perenaine ehmatas nii ära, et ämber kukkus maha ja piimaga said kõik lehmad kokku. Sellest ajast saati on lehmad mustalaigulised ja piim on neil ikka valge.

Miks lõvid on kollased?

Vanasti elasid kõik lõvid päikesel. Nad olid seal kuningad. Kord ähvardas nende maad planeet mis päikese poole sööstis. Lõvid võtsid kosmoseraketi ja lendasid sellega maale, kuid päike ei hävinud. Lõvid küll proovisid päikesele tagasi minna, aga see ei õnnestunud neil. Sellest ajast saati on lõvid päikese värvi, kollased ja nad on loomade kuningad.

Miks lambad on valged?

Ammu aega tagasi olid lambad sinised. Nad sõid värsket rohelist rohtu. Ühel päeval nad magasid. Korraga tuli üks valge hiir. Tal oli igav, et ta ainukesena on valge. Siis ta võttis värvitopsi ja hakkas lambaid värvima valgeks. Päeva pärast olid kõik maailma lambad värvitud ja sellest ajast saati on lambad valged ega igatse sinist värvi.